Már sokan teljesítették a bajnoki induláshoz szükséges szinteket

Perza Berta

Harmincöt klub, köztük szerb egyesületek adták le nevezésüket a szegediek által Hódmezővásárhelyen 11. alkalommal megrendezett Hód Faktor Kupa nemzetközi úszóversenyre. A kétnapos eseménynek a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont, összesen 506 utánpótlás korú fiatal állt rajtköre, 2303 startot jegyezve.

A versenyen öt Békés megyei klub képviseltette magát, a pontversenyt pedig a rendező Szegedi Úszó Egylet nyerte 942 egységgel megelőzve a Hódmezővásárhelyi SUVC (652) és a Bácsvíz Kecskeméti VSC (631) csapatait. A Békés megyeiek közül a legjobb helyezést a Békéscsabai Előre Úszó Klub érte el, ötödikek lettek 484 ponttal, 14. a Gyulai Várfürdő (153), 17. az Orosháza ÚK (116), 18. a Tótkomlósi ÚE (114) és 19. a Triton SE, Gyula (74).

— Minden versenyszám megrendezésre került, apró technikai hibákon kívül jól szervezett és lebonyolított verseny volt — tudtuk meg Lázár Olga edzőnktől. — Sok egyéni rekordot értek el fiataljaink, sokan máris teljesítettek az országos bajnokságok indulásához szükséges szinteket, biztosítva részvételüket a nyári megmérettetésen.

Klubunk fiataljainak eredményei itt.pdf olvashatók. A teljes jegyzőkönyv pedig itt2.pdf tekinthető meg.

Címlapképünkön Perza Berta, aki a diákolimpia után Hódmezővásárhelyen is sikeresen szerepelt